Velg riktig hobby

Når du skal velge en ny hobby er det viktig å velge en hobby som vil passe deg både tids- og pengemessig. Noen hobbyer tar rett og slett mer tid og er mer kostbare enn andre andre aktiviteter.

Mange av oss er i en fulltidsstilling og har dermed begrenset tid som vi kan bruke på fritidsaktiviteter. Selv om man alltid har ekstra tid enten i ferier eller i helger, er det morsomt å finne en hobby som man også kan holde på med i hverdagen.

Den perfekte hobby er det du kan holde på med i åresvis uten å gå lei. Den perfekte  hobby får deg til å koble deg av fra hverdagens kjas og mas. Den perfekte hobby er noe krever liten tid til å sette i gang.

Det er mange som assosierer en hobby med å samle på gjenstander, som for eksempel å samle på frimerker eller mynter. Men en hobby kan faktisk være hva som helst. Alt du bruker fritiden på regelmessig vil i mine øyne klassifiseres som en hobby.

Før du kaster deg ut i en ny hobby er det lurt å tenke på om det er noe som du kan holde med i en lengre periode før du går lei. Det er selvfølgelig lov til å skifte hobbyer underveis, men man vil gjerne holde på en liten stund før man går lei. Det er også med tanke på at hobbyen kan koste litt penger for å komme i gang.

Jo dyrere hobbyen er desto mer sikker burde du være for at det er noe du ønsker å holde på med. Hvis man for eksempel vil begynne med foto burde man være klar over at prisen på et kamera og objekter kan koste et betydelig beløp. Da er det litt dumt om kameraet blir blir lagt på hylla etter et par uker.

For billigere hobbyer som for eksempel å male er det ikke like farlig om man skulle legge fra seg penselen etter noen få strøk.

Ellers er det lurt å se hva andre holder på med for å få inspirasjon og idéer til hva man selv kunne tenke seg å drive med. Det finnes drøssevis med bloggere som deler sine hobbyer med andre. Det å blogge kan forresten også være en hobby. Det er mange som begynner å blogge, men som dessverre gir seg i løpet av kort tid. Årsakene for dette er ulike, men det er mange som begynner å blogge med kun med mål om å tjene penger. Når inntektene ikke renner inn etter, begynner denne gruppen raskt å miste motivasjonen og legger ned bloggen. Det er derfor viktig å ha noe som du liker og har interesse for å skrive om før man begynner å blogge.

Lykke til med å finne din neste hobby!